ZSG 2   OSBO Klasse 1A 2017/2018 

uitslagen en standen OSBO 2017-2018

DatumThuis UitUitslag
9 oktober De Toren Arnhem 3 - ZSG 2  4½ - 3½
10 november ZSG 2 - ZZS! 1 4 - 4
5 en 12 december Meppel 2 - ZSG 2 5½ - 2½
19 januari ZSG 2 - Pallas 2  2½ - 5½
13 februari VSG 1 - ZSG 2  6 - 2
9  maart ZSG 2 - PSV DoDO 2  
13 april ASV 6 - ZSG 2 (slotronde bij PSV DoDO)  

 

   

 

 

ZSG 2 kampioen!

De tweede klasse A van de Osbo competitie kenmerkt zich door bijzondere uitslagen. Een groot aantal hoge scores en ook een aantal gelijke spelen waren het tweede team tot en met ronde zes ten deel gevallen. Nadat Caïssa en ook de reserves van PSV DoDo voor de titelstrijd waren afgevallen bleven ZSG2, vorig jaar onfortuinlijk in de slotronde (weet u nog de 4-4 bij ZZS!), en Het Briesend Paard, vorig jaar jammerlijk degradant van de eerste klasse, over. Lees verder...
op 18-04-2016 door Miklos in Algemeen, Extern, ZSG2
Kort verslag van ZSG2 - D&Z/O&O2, deel 2. Onze gasten uit Hattem en Kampen hadden gevraagd de tweede-ronde-wedstrijd op te delen in twee keer vier partijen. Wellicht waren zij bevreesd om op vrijdag 13 november de IJssel over te steken. Deel 1 eindigde in een ruime overwinning (3,5-0,5), maar het andere kwartet spelers overtrof deze score met een clean sweep! Het begon met een wat vreemd aandoende situatie, omdat onze tegenstanders een mix van kampenaren en Hattemers waren. Gelukkig was Lees verder...
op 22-11-2015 door Ferdinand in Algemeen, Extern, ZSG2

Het tweede is het schaakseizoen onder leiding van Bram begonnen met een puntendeling tegen Caïssa. Vooraf werden onze kansen wat hoger ingeschat op basis van het ratingsurplus. Zo zie je maar weer eens dat statische gegevens soms ver van de werkelijkheid af kunnen staan. Omdat Richard zich had afgemeld werd “oud-Caïssa-nu-ZSG’er Marc Land opgetrommeld om plaats te nemen achter bord 8.

De match werd voortvarend gestart toen Christian al vrij vlotjes een mat-aanval lanceerde op bord 5. Zie ook het gastenboek voor deze mooie miniatuur. Op de overige borden stonden we zeker niet slechter. Harry ruilde wat lichte stukken tegen een toren wat niet helemaal duidelijk leek. Albert stond wat gedrukt en had een paard op avontuur gestuurd. Piet was geen moment uit evenwicht evenals de partij die René op het bord had. Bij Marc en Sjoerd viel ook nog weinig te zeggen, behalve dat de tegenstander van Sjoerd de partij staand speelde. Bram had wat initiatief gevonden op bord 3 wat er goed uitzag.

Piet en René pakten uiteindelijk beide een halfje in volkomen gelijke stellingen. Albert ging onderuit wat volgens zijn tegenstander onverdiend was. Sjoerd pakte trefzeker het punt en toen stond het 3-2 voor ons. Marc stond verloren, maar Bram gewonnen. Harry moest uiteindelijk toch buigen omdat de lichte stukken van wit op f7 van alles uithaalden. Een blik op het bord van Marc gaf hoop, want hij was er in geslaagd om met een paard en dame bij de koning op visite te gaan. Dat leverde een dame en de winst op. Bij Bram voltrok zich echter het tegenovergestelde drama: onder druk van de tegenstander moest hij na wat onnauwkeurige zetjes in tijdnood zijn dame inleveren en werd uiteindelijk mat gezet. Einduitslag 4-4. Achteraf gezien een correcte weergave van de wedstrijd. 


op 11-10-2015 door Rene in Extern, ZSG2
De voorlaatste ronde van klasse 2A speelde zich af tegen O&O. Met opnieuw 3(!) invallers werd aangetreden tegen de nummer 3. Uiteindelijk werden er die avond maar liefst 6 overwinningen voor de zwartspelers genoteerd.

Christian was als eerste klaar. Een gevaarlijk ogende aanval bleek achteraf zo lek als een mandje, maar leverde wel een paard op en daarmee het eerste punt voor ZSG. René volgde al snel, eveneens door stukwinst. Piet verloor (helaas voor ZSG) als enige die avond Lees verder...
op 13-03-2015 door Rene in Extern, ZSG2
Vrijdag 20 februari was het dan zover: de wedstrijd ZSG2 - De Combinatie werd een weekje later dan oorspronkelijk gepland gespeeld. We traden aan met maar liefst drie invallers. Guido en Richard waren verhinderd en Marc mag niet meer spelen voor ZSG2, omdat hij was ingevallen voor het eerste in de KNSB en dat mag niet voor dispensatiespelers. De invallers Jan, Sjoerd en Bram bleken waardige vervangers. 

Als eerste was Bram klaar. Zijn tegenstander speelde d Lees verder...
op 24-02-2015 door Rene in Extern, ZSG2