GM Visser hengelt winst binnen in 21e Zwols WeekendtoernooiHet Zwols Weekendtoernooi is gewonnen door Yge Visser met een score van 5½ uit 6. De in Groningen woonachtige grootmeester startte stroef met een remise die een nul had kunnen worden. Hierna begon het echter te lopen en werd het spel sneller en overtuigender. In de 5e ronde won hij het sleutelduel tegen IM Etienne Goudriaan – winnaar in 2011. Deze werd tweede met 5 uit 6. De derde plaats was voor onze Oosterbuur Thomas Verfürth. De jeugdprijs werd gewonnen door Thomas Beerdsen.

De B-groep werd een prooi voor Reinier Janssen. In een direct duel om de eerste plaats won hij in de slotronde van Bram de Vries. Het ZSG-talent had zich strijdvaardig getoond door een vroeg remise-aanbod af te slaan, maar dolf uiteindelijk het onderspit. De tweede plaats werd uiteindelijk gedeeld door het kwintet De Vries, De Jonge, Havermans, Sprik en Boer. De jeugdprijs werd hier in de wacht gesleept door de jonge Gabriël Krouwel. Janssen wist tevens beslag te leggen op de schoonheidsprijs voor zijn offerfestijn in ronde 4.

Voor de vierde maal in successie werd het evenement gehouden in het Denksportcentrum Zwolle dat tevens sponsor was. Het toernooi dat van 28 februari tot en met 2 maart is gespeeld werd mede mogelijk gemaakt door Webbink Interim Management & Advies, Café Grizzly’s, Raindroptime en een donatie van Marc Land. In totaal wisten ca. 75 deelnemers hun weg naar de Venestraat 15 te vinden.