SOS-competitie weer begonnen!

Op 18 oktober mocht ZSG 1 aan de bak voor een eerste optreden in het nieuwe seizoen van de SOS-competitie. Met dit jaar twee SGS-teams in de Hoofdklasse B mochten we thuis aantreden tegen Amersfoort 2, dat een aantal bekende gezichten in de gelederen heeft.

De spits werd afgebeten door Ferdinand die de Hollandse Stonewall van tegenstander Alexander Miltenburg ontmantelde. Deze had de kans op een iets betere stelling gemist en was op een dwaalspoor geraakt. Onze topper was er als de kippen bij om de tent bij elkaar te vegen. (1-0)

Hierna kwam René remise overeen aan bord 3, met zwart tegen Peter Sonder. Er kwam een Morragambiet in het Siciliaans op het bord met een overgang naar de Alapin via 3...d5.  Aldus werd het gehak van het gambiet zelf wat vermeden. De partij bleef vervolgens binnen de marges van een halfje. (1½-½)

Boris kreeg een aparte stelling op het bord na 1.d4 d5 2.Lg5 f6 3.Lf4 Ph6. Er kwam uitiendelijk een eindspel met pion minder voor een loperpaar op het bord. De zegeningen van dit over het algemeen illustere duo bleken hier onvoldoende om de partij te redden.  (1½-1½)

Christian was weer in het land na Australische omzwervingen en had al aangegeven een potje te willen spelen. Hij mist spelritme maar er was niet veel van te merken. De Benoni/Wolga van Sharizahdeh werd met een hamer en een beitel aangepakt in de mooiste aanvalspartij van de avond. (2½-1½)

Miklós speelde tegen de Trompowsky en kwam wat in het voordeel na een foutje van Ron Flohr. Daarna volgde wat jojo-schaak - de kwaliteit voor wat spel en de donatie weer teruggegeven. De schermutselingen gingen het hele bord over maar er viel een bres in de buurt van de witte monarch die met 34...Dh5 werd uitgebuit. De zwarte dame had er een wereldreis opzitten na de partij. (3½-1½)

Richard kreeg een Damegambiet op het bord en dat begon best aardig. Na een kleine 20 zetten miste hij helaas een kans op aanzienlijk voordeel tegen Dennis Flohr. De partij was lange tijd te houden maar het ontstane eindspel moeilijker te keepen. Dat ging uiteindelijk mis. (3½-2½) 

Tristan speelde tegen het Oud-Indisch, een wat betonachtig degelijk systeem. Er leek niet heel aan de hand maar in het eindspel ging onze jongeling er toch met een heel punt vandoor. (4½-2½) 

Ook Andries wist zijn witpartij in winst om te zetten na een taai gevecht en hiermee werd de eindstand op 5½-2½ bepaald - een mooi slotakkoord van de wedstrijd en een prima ouverture van het nieuwe seizoen derhalve!