ZSG 2   OSBO Klasse 1A 2017/2018 

uitslagen en standen OSBO 2017-2018

DatumThuis UitUitslag
9 oktober De Toren Arnhem 3 - ZSG 2  4½ - 3½
10 november ZSG 2 - ZZS! 1 4 - 4
5 en 12 december Meppel 2 - ZSG 2 5½ - 2½
19 januari ZSG 2 - Pallas 2  2½ - 5½
13 februari VSG 1 - ZSG 2  6 - 2
9  maart ZSG 2 - PSV DoDO 2  
13 april ASV 6 - ZSG 2 (slotronde bij PSV DoDO)  

 

   

 

 

ZSG 2 kampioen!

De tweede klasse A van de Osbo competitie kenmerkt zich door bijzondere uitslagen. Een groot aantal hoge scores en ook een aantal gelijke spelen waren het tweede team tot en met ronde zes ten deel gevallen. Nadat Caïssa en ook de reserves van PSV DoDo voor de titelstrijd waren afgevallen bleven ZSG2, vorig jaar onfortuinlijk in de slotronde (weet u nog de 4-4 bij ZZS!), en Het Briesend Paard, vorig jaar jammerlijk degradant van de eerste klasse, over. Lees verder...
op 18-04-2016 door Miklos in Algemeen, Extern, ZSG2

Kort verslag van ZSG2 - D&Z/O&O2, deel 2. Onze gasten uit Hattem en Kampen hadden gevraagd de tweede-ronde-wedstrijd op te delen in twee keer vier partijen. Wellicht waren zij bevreesd om op vrijdag 13 november de IJssel over te steken. Deel 1 eindigde in een ruime overwinning (3,5-0,5), maar het andere kwartet spelers overtrof deze score met een clean sweep! Het begon met een wat vreemd aandoende situatie, omdat onze tegenstanders een mix van kampenaren en Hattemers waren. Gelukkig was teamleider en Zwollenaar Jan Kleijer zo vriendelijk om het een en ander spoedig te laten verlopen. Dus luttele minuten nadat de klok acht uur had aangegeven konden de handen worden geschud. Voor deel 2 waren de borden 3, 6, 7 en 8 ingeruimd. Teamleider Bram aan 3, René aan 6, Sjoerd aan 7 en ik sloot de rij aan 8. Het eerste uur was al duidelijk dat de matchpunten in Zwolle zouden blijven. Aan alle borden stonden de Zwollenaren prettig tot goed. Bram had goed spel en een ruim voordeel op de klok verworven. Tegenstander Van Wijk consumeerde voor een paar voor de hand lijkende zetten wel erg veel tijd. René had prettig spel en een fijne centrumpion op e5 geposteerd tegen Van Schagen. Sjoerd deed iets soortgelijks, maar dan met de zwarte stukken: een ver opgerukte pion stichtte verwarring in de witte gelederen (De Wilde). En ik had tegen Te Sligte al snel positioneel voordeel door de zwarte koningsloper tot heuse Miklosloper te degraderen. Die kwam er in het verloop van de partij echt niet meer aan te pas. Het was Sjoerd die met medewerking van zijn tegenstander wel erg veel wit hout binnen kon halen. Het punt op bord 7 was binnen, en daarmee was de overwinning een feit. Ik had veel ruimtevoordeel maar moest mijn stukken herpositioneren. Met het thema veldruiming en een onnauwkeurige zet van Te Sligte stortte de zwarte stelling volledig ineen. Dat was punt 2. Niet veel later was het derde punt ook binnen: René had wat meer tijd nodig dan hij zelf had voorzien. Van Schagen counterde maar die manoeuvre wist René zodanig te parreren dat hij de weg naar winst weer terug vond. Dat was 3. Bram had ook niet stilgezeten. De druk op de e-lijn en de gammele positie van de witte koning duidden ook hier op een vol punt. En ja, Van Wijk moest zijn meerdere erkennen. of hier de klok een rol bij heeft gespeeld is onbekend. Eindstand: ZSG2 - D&Z/O&O2 7,5-0,5.

ZSG2 is terug op het juiste pad. Na de remise tegen Caïssa uit ronde 1, kwam deze overwinning ons goed uit. Een andere prettige bijkomstigheid is dat Het Briesend Paard thuis niet kon winnen van de reserves van PSV/DoDo! Het werd een puntendeling. Het ratingverschil was wel erg groot (1901 om 1622), maar blijkbaar kan weer van alles gebeuren in deze klasse. Drie teams hebben nu 3 punten uit 2 wedstrijden: ZSG2, Caïssa, PSV/DoDo 2 en Het Briesend Paard. In deze volgorde voeren de vier teams de ranglijst van de tweede klasse A aan. Ronde 3 belooft interessant te worden als wij in Putten moeten aantreden. Caïssa speelt thuis tegen D&Z/O&O2 en Het Briesend Paard neemt het op tegen Lelystad. Wordt vervolgd.


op 22-11-2015 door Ferdinand in Algemeen, Extern, ZSG2
Het tweede is het schaakseizoen onder leiding van Bram begonnen met een puntendeling tegen Caïssa. Vooraf werden onze kansen wat hoger ingeschat op basis van het ratingsurplus. Zo zie je maar weer eens dat statische gegevens soms ver van de werkelijkheid af kunnen staan. Omdat Richard zich had afgemeld werd “oud-Caïssa-nu-ZSG’er Marc Land opgetrommeld om plaats te nemen achter bord 8.

De match werd voortvarend gestart toen Christian al vrij vlotjes een mat-aanval l Lees verder...
op 11-10-2015 door Rene in Extern, ZSG2
De voorlaatste ronde van klasse 2A speelde zich af tegen O&O. Met opnieuw 3(!) invallers werd aangetreden tegen de nummer 3. Uiteindelijk werden er die avond maar liefst 6 overwinningen voor de zwartspelers genoteerd.

Christian was als eerste klaar. Een gevaarlijk ogende aanval bleek achteraf zo lek als een mandje, maar leverde wel een paard op en daarmee het eerste punt voor ZSG. René volgde al snel, eveneens door stukwinst. Piet verloor (helaas voor ZSG) als enige die avond Lees verder...
op 13-03-2015 door Rene in Extern, ZSG2
Vrijdag 20 februari was het dan zover: de wedstrijd ZSG2 - De Combinatie werd een weekje later dan oorspronkelijk gepland gespeeld. We traden aan met maar liefst drie invallers. Guido en Richard waren verhinderd en Marc mag niet meer spelen voor ZSG2, omdat hij was ingevallen voor het eerste in de KNSB en dat mag niet voor dispensatiespelers. De invallers Jan, Sjoerd en Bram bleken waardige vervangers. 

Als eerste was Bram klaar. Zijn tegenstander speelde d Lees verder...
op 24-02-2015 door Rene in Extern, ZSG2