Schaaktraining voor de Jeugd


ZSG geeft op twee locaties schaakles aan de jeugd:
 - op woensdag in de Kopakker in de wijk Stadshagen en 
 - op vrijdag in de Terp in de wijk Dieze.
Hieronder staat de informatie over de schaaktraining in de Terp.

Vrijdag in dienstencentrumcentrum de Terp

Op vrijdagavonden wordt er door de jeugd in de Terp geschaakt. Er zijn verschillende leeftijdsgroepen. De basisschoolleerlingen schaken van 18:30-19:30 uur. Leerlingen die op de middelbare school zitten beginnen een half uur later. Zij schaken van 19:00-20:00 uur. Alle leerlingen krijgen premium toegang tot Chessity. Dat is een online trainingsomgeving. Iedereen kan daar in een eigen tempo de schaakvaardigheden trainen. In de bijeenkomsten op de vrijdagen ligt het accent op schaakvaardigheden toepassen. De jeugd speelt zelf partijen en er worden partijen nagespeeld. De zelf gespeelde partijen tellen mee voor stand in de jeugdcompetitie. Iedereen die goed zijn best doet krijgt eens per half jaar een mooie schaakmedaille of voor het erepodium is er zelfs een beker te verdienen. Verder wordt wekelijks de vette zet wisselbokaal uitgereikt. Wordt je lid van ZSG dan ontvang je ook een schaakmagazine van de Schaakbond en jeugdleden mogen gratis meedoen aan alle activiteiten die door ZSG worden georganiseerd. De jeugdcontributie is 60 euro per jaar. In schoolvakanties en tijdens de zomermaanden is er geen jeugdschaak. 

Vind je schaken leuk, dan hoef je niet te wachten tot er een nieuw seizoen begint. Je kan op ieder moment lid worden van ZSG en meedoen. Je kan ook eerst een paar keer kijken of je het leuk vindt. De jeugdleden spelen iedere woensdag in de jeugdcompetitie en krijgen voorafgaand aan de schaakpartijtjes schaaktraining waarin ze nieuwe vette zetten leren. Daarnaast ontvangen alle jeugdleden mooie schaakmedailles, het clubblad van ZSG en een schaakmagazine van de Schaakbond. Jeugdleden mogen gratis meedoen aan alle activiteiten die door ZSG worden georganiseerd. 

Kom gerust eens kijken en meedoen in de Terp aan de Radewijnstraat 1 in Zwolle. Doe je mee? Meld je aan via een e-mail aan Arjan door deze link aan te klikken.

In schoolvakanties en tijdens de zomermaanden is er geen jeugdschaak.